Image Alt

Kantoor Bos&Bos – Groningen

Achter de bestaande woonboerderij is in de schuur het kantoor voor Bos&Bos gevestigd. Door de expansie van het bedrijf is dit te klein geworden.

Het plan is om achter de woonboerderij een kantoor met uitzicht op het landschap te maken. Het is een “kantoorschuur” opgebouwd is met 1 materiaal Kalzip met een glazen gevel naar de natuur en openingen gesneden in de zuidgevel geworden. Het ontwerp is een open ruimte met een houten  verdieping hangend in de ruimte. De opbouw van het gebouw is een dak van Kalzip als element op het achterhof. In het dak worden openingen gemaakt voor licht en de entree. Op de westzijde is het dak volledig bedekt met zonnepanelen. Hoewel het een gesloten gebouw lijkt komt er veel licht door de openingen naar binnen. Daarnaast is het zelfleverende energiegebouw met veel zonnepanelen als elementen op de zuidgevel.

 

 

Plaats: Groningen
Opdrachtgever: Bos&Bos
Functie: Kantoor
Architect: Jack van der Palen

Category
Date
Tags
Kent u onze partner al?
d

Pottebakkersrijge 3, Groningen