Image Alt

ICARE Meppel

Ontwerp

Het gebouw heeft een ingetogen, eenduidige uitstraling gekregen. De locatie, begrensd door Hoogeveense Vaart, Hoogeveenseweg en door het spoor, is van grote invloed geweest op het ontwerp. Zo was alzijdigheid een belangrijke eis, het gebouw is immers van alle kanten zichtbaar. Achter een groot venster aan de noordoostzijde bevinden zich de trappen en de glazen liften. De automobilist op de Hoogeveenseweg heeft zo zicht op het verticale ‘verkeer’ in het gebouw. Omgekeerd is dit ook het geval: vanaf de trap en vanuit de lift kijk je op het horizontale verkeer.

 

Het gebouw bestaat uit twee conventionele kantoordelen. Aan de noordzijde zijn de bouwdelen in elkaar geschoven, aan de zuidzijde uit elkaar gerekt. Tussen de twee delen ontstaat zo een patio.Door het compacte ontwerp ontstaat een doorgaande structuur met korte looplijnen.

 

Bij de entree is een stuk volume uit het gebouw ‘geschoven’ een drie bouwlagen hoge visuele  begeleiding van de  Hoogeveense Vaart toe.De ramen zijn geschakeld en vormen een horizontaal lijnenspel om het gebouw en versterken de alzijdigheid.

 

Project: Nieuwbouw hoofdkantoor Icare, Meppel
Opdrachtgever: Icare, een grote zorgverlener
Omvang: 7000 m2

 

 

 

Category
Date
Kent u onze partner al?
d

Pottebakkersrijge 3, Groningen