Image Alt

ODS De Starter

De gevel van deze nieuwbouw is volledig voorzien van een glazen vliesgevel, hierdoor ontstaat een nieuw gevelbeeld aan de straat, maar is ook de originele achterliggende gevel zichtbaar. De verdeling van de verticale stijlen van de vliesgevel varieert in breedte al naar gelang de positie t.o.v. van de bestaande gevel. Bij de meer gesloten trappenhuizen staan de stijlen dicht bij elkaar en bij de lokalen staan deze verder uit elkaar.

 

Op deze manier refereert de nieuwe gevel op een subtiele manier naar de originele achterliggende. Om nog duidelijker te maken dat de nieuwbouw een toevoeging is, is deze vormgegeven alsof het aan de bestaande bouw gehangen is. Om het onderwijskundige aspect te benadrukken worden op de glazen gevels letters gezeefdrukt. De bestaande constructie is opgebouwd uit betonnen wanden en vloeren. Om het onderscheid tussen oud en nieuw ook binnen duidelijk te maken is die van de nieuwbouw afwijkend uitgevoerd. Deze constructie bestaat uit houten spanten en vloeren van massief hout, zo heeft deze zone een duidelijk andere sfeer dan de bestaande bouw.

 

Plaats: Groningen
Opdrachtgever: Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2)
Functie: Onderwijs (basisschool)
Architect: KLEIN architecten

Category
Date
Kent u onze partner al?
d

Pottebakkersrijge 3, Groningen