Image Alt

DE WINGERD

De leerlingen van de Wingerd hebben behoefte aan een beschermde omgeving. Er zijn in feite 3 verschillende leeftijdsgroepen die allen hun eigen beschutte buitenruimte moeten hebben. Aan de zuidzijde voor de jongste kinderen, aan de oostzijde de middengroepen en aan de westzijde de pubers. Het gebouw is zo geplooid dat door de vorm deze ruimtes al enigszins zijn afgeschermd. Een houten hekwerk rondom de pleinen vervolmaakt de beschutting. Met de sprongen in hoogte en diepte is ook aansluiting gezocht bij de schaal van de omringende bebouwing. In de materialisering is gezocht naar natuurlijke materialen, baksteen en hout, die meer intimiteit geven en ook beter aansluiten bij het karakter van het aangrenzende recreatiegebied. Daarbij is de 1e verdieping voornamelijk in hout en de begane grond voornamelijk in baksteen om het gebouw qua schaal verder te verkleinen. Alle klaslokalen zijn aan de oostzijde geplaatst, met rustgevend uitzicht op de recreatieplas. De praktijk- en vaklokalen bevinden zich aan de west- en zuidzijde. Het gymlokaal vormt het centrum van het gebouw, deze grenst direct aan de pauzeruimte en kan ook gebruikt worden als aula.

 

Plaats: Hoogkerk, Groningen
Opdrachtgever: de Wingerd Groningen
Functie: Speciaal Onderwijs + VSO
Architect: KLEIN architecten
Omvang BVO: 2440 m²

 

Category
Date
Kent u onze partner al?
d

Pottebakkersrijge 3, Groningen